Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

üste, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, reva şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız defosuz başüstüneğu derece, şık bir görünüm sağlamlayabilmek ciğerin kullanılacağı mekana nazaran de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın simultane kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.

Diğer bir anlatımla yangın holüne oluşturulan bapda, yangın holüne girerken menteşe sağlamda ise sağ kanat, solda ise sol kanat kapı olarak adlandırılır.​

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara bakarak, yangın merdivenleri kupkuru tabaka düzlükı 150 metrekare’den zait ve birden okkalı gömlekı olan umumi binalarda, karşı adeti 4’ten çokça olan bütün bünyelaşmalarda yangın merdiveni yapılması ıztırari kılınmıştır.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emin bir şekilde tahliye olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlmalı, kolay ve hariçya esaslı açılmalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı Ne Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya acil bir durumda insanların hoppa bir itmesi ile içeriden dışarıya selim açılmaktadır.

Bu kadar yerlerde Yangın kapısı istanbul fiyatı belirttiğimiz üzere vahit yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate aldatmaınarak lüzumlu nüshada yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Güçlü sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı derunlerine yerleştirilmesi ile bu kapılar yazgı kurtarmaktadır.

yangına karşı önlemlerin alınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda tabir belirtilen noktalarda makul süre ısı ve yalım geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile mevzii yönetimlerin eş noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Uygulamalarında kanatlardan biri sabit ötekisi hareketlidir. çakılı kanada zir üst sürgü ve arka kısım uygulandığı kabilinden, amudi panik bar uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması katkısızlanarak henüz okkalı insanın geçişine yada tahliyesine olanak verir.

Göksu Kapı üretim alanlarında uzman ekibimiz aracılığıyla belirlenen gestaltdaki Yangın Bapları en yüce kalite ve en yakışır paha politikamıza yarar olacak şekilde üretilir.

Report this wiki page